Friday, 9 November 2012

Summary of my 3rd Semester :')

ASSALAMUALAIKUM.


Malam Kejadian.

Aku tidur dalam pukul 2 pagi, sebab tak boleh tidur. Online facebook, ada kawan aku IM soalan mencuakkan and ada orang post status "Alhamdulillah". Hati kecil aku mula tak tenang. Apa nak buat ni apa nak buat. Kuat kan hati, aku terus tengok drama korea kat youtube. Buat buat donno je. Aku log out semua social network aku, ecehhh. Macam banyak sangat je kan. Aku nak off email jugak tapi nanti result keluar ikut email. Haha. Aku cuak, mana tau tengah tengah aku tengok drama masuk pulak email kan. 


TAK NAK TAK NAK :'(


So, dah habis tengok drama, aku still tak boleh tidur. Aku pergi dapur, godek2 cari makanan. Tapi tak rasa nak makan. Aku buat apa yang patut. Tapi still tak boleh tidur. So, aku baca komik sambil baring. Mana tau terlelap ke kan. As usual, memang tertido pun kalau baca komik :D *sangat membantu*


Waktu Kejadian.

Well, aku bangun pagi pagi, still tak basuh muka semua and masih di atas katil. Buka lappy and email pun muncul. Aku dah agak, ni mesti email result sebab malam tadi tak ada. Memang cuak tak terkata. Tangan wa terketar ketar macam tak cukup makan je tau tak. Takut result punya pasal. Ya Allah, serious takut. Nak ambil result SPM pun tak takut macam ni tau.

Aku munasabah diri aku siap siap, kalau aku tak dapat macam dulu, aku kena redha sebab aku tau usaha aku tak cukup sebab manusia ni ada kelemahannya jugak. Yes, aku kena terima apa yang Allah SWT beri kat aku and aku kena hadapi jugak satu hari nanti. At least, aku dah usaha yang terbaik untuk masa tu. Well, ambil masa jugak lah nak munasabah diri supaya tak menangis bila nampak result kan :')

Tapi Allah SWT masih sayang hambaNya ini, walaupun aku rasa usaha aku tak seberapa macam orang lain. Dia tetap bantu hambaNya. Aku bersyukur sangat dengan apa yang Dia berikan. Aku hanya boleh letak gambar yang ni je untuk korang tengok sebab banyak yang aku padam. Hihi. Sorry.

ALHAMDULILLAH, aku berjaya :')


Aku dapat bahagiakan mama aku macam dulu jugak. Ya Allah, aku bersyukur sangat sangat. Pastu aku message bestfriend aku, tanya result dia berapa. Tapi dia tak check lagi. Aku harap result dia lebih tinggi dari aku sebab dia banyak membantu aku. Tak kesah lah macam mana pun. Dia selalu bantu aku. Thanks Peah :') Aku sayang kau sangat sangat, nanti boleh naik pentas sesama kan and thanks kat kekawan aku yang lain. Aina, joy, cipa, jiha, pkah, dila, nik, dayah, semua satu kelas. Lecturers sekali. Terima kasih :*


안녕
annyeong

4 comments:

Ekyn Yaacob said...

tahniah:)

Ikin Jaldin said...

thanks ekyn.. kau pun :D

Nur farahiza said...

wahh ramai yang berjaya , tahniah ye :)

mintak tolong follow blog aka saya =)
http://anissmahdi.blogspot.com/
THANKS :)

Ikin Jaldin said...

done :D