Tuesday, 2 September 2014

Raya Trip to Malacca

ASSALAMUALAIKUM.



Hello Malacca! 
This year punya raya paling macam emm havoc gila sebab beraya dengan ex-schoolmates yang 4 tahun tak jumpa~ haha. Kebebasan dimana mana dan kemana mana. 

Our trip for 2 days 1 night, yang mana perjalanan yang tak keluarkan duit untuk makanan.. kata raya kan. so pergi open house kawan kawan kita makan lah ;)


The Schedule!
Day 1 :

1. The Windmill Station @ Marvelux
2. Zima's house @ Belimbing Dalam
3. CikPah's house @ Bukit Serindit
4. Pantai Klebang
5. Reya's House @ Pokok Mangga
6. Jonker Walk

Day 2 :

1. Erni's house @ Batu Berendam 
2. Amad's house @ Ayer Molek
3. Dataran Pahlawan
4. Erni's friend house @ Krubong
5. MRSM Alor Gajah


Dah lama tak tekan keyboard laptop. Adalahlah dalam 4 bulan kot. So macam tak tahu nak start dari mana. HAHA. 

Day 1

Eryn and Nuna from KL to pick me up at KTM Seremban. Then jumpa reramai kat tol.. halamakkk I tak ingatlah. Cuti cuti raya ni byk sangat makan apa tah. Makin pelupa jadinya. *tak ada lah ramai sgt. tambah dua orang je lagi. Erni and Faezah. 



1. Brunch at Windmill's sebab lapar sangat tak breakfast masa gerak dari rumah masing masing. 




 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------




 2. Okay, dalam pukul 2.30p.m gitu kteorang gerak pergi rumah Zima dekat Belimbing Dalam. Kat Melaka ni banyak tempat nama makanan. Aku pun makin lapar rasanya time tengah taip entry nihh :<


---------------------------------------------------------------------------------------------------------



3. Next stop is at CikPahh's house. Dia macam buat kenduri kendara memang kelas ahh duduk bersila kat bawah. Dah lama kot tak feeling makan reramai kat bawah. 



 Inilah rupa kalau lama sangat tak jumpa..hahaha 



and this one dah macam family potrait kannn. but still mucho cute semuanya :>






 Inilahh CikPahh. hehe thank you for having us ;)

 --------------------------------------------------------------------------------------------------------

4. Here we're at Pantai Klebang yoooo. Pantai ni kerajaan tambak untuk idk for what but I'm sure untuk kemajuan Melaka lah kan. AND! kat sana diorang ada restaurant atas bas lama. kira macam awesome lah. tapi bila bas pun dia buat toilet. Aku macam emmmm but what ever it was.. still best sebab pasir dia clean weyy. putih jer. Just jangan lah drive nak dekat hujung pantai tu. Nanti terjerlus tayar kereta. Exercise sikit jalan kaki. haha





 Tengah discuss plan malam tu nak buat apa. So semua agreed nak pergi Jonker Walk untuk cuci mata. Jangan cuci purse plak kann. LOL.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

6. Jonker Walk






Iols bukan beli pokok bunga ehh kat Jonker. haha. It's ice cream. Pandai dia attract orang nak beli. Mahal tu! dalam dua senduk ice matkool ni RM5.00. If ice cream "haagen dazs" mahal mahal tak per jugak lah. Sebabkan nak rasa and duit makan pun tak guna untuk apa. Beli lah ice cream. Nanti sampai rumah, termimpi mimpi pulak ice cream kat Jonker kann >.<






DAY 2



1. At Erni's house..thank you Erni bagi kami tempat untuk lelapkan mata. Dah macam backpackers dah ni ;)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------




2. Ini lagi rare. Sempat jugak singgah rumah Amad kan. hahaha. Sempat lah jugak jumpa ex-schoolmates yang lain. Tapi aku tak ingat nama. Aku ingat nama Seng je. hahaha. Sebab yang lain bukan kelas aku. By the way thank you for having us! Kerja pergi rumah orang makannnnn je. 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------


3. After dah kenyang berhari raya, kteorang singgah DP. Last time jejak pun kat sini masa sekolah dulu. Time outing dengan parents boleh lah kan. hahahha. Time ni jela macam orang gila ambil gambar tengah padang tengah panas matahari atas kepala. 


So bila baring macam ni. Makanya matahari atas muka lah. Balik panas terus muka T_T



---------------------------------------------------------------------------------------------------------


4. This one weolls dekat Krubong nama tempat tu. Emm classic aku tahu tu. Memang.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------



5. Tempat first aku jumpa diorang. Satu homeroom, satu kelas, duduk meja depan belakang je. I'm happy having you guys as one of my friends. always and forever. ouhh teringat zaman sekolah. haha. 


GOODBYE MALACCA, See you again!



Tak sangka entry kali ni panjangnya aku taip!! haha. Ini baru  berhari raya kat Melaka. Belum lagi raya kat KL. HAHAHA. Raya sakan aku dengan kawan kawan tahun ni. Maklumlah 4 years tak jumpa. Semua study different places. 2days and 1night. Banyak tempat dah pergi ramai kawan dah ziarah. Happy sangat. Perjalanan semua smooth. Alhamdulillah :)



p/s: Happy sebab mama bagi aku ikut kawan kawan beraya di Melaka. Raya Backpackers gittew and after habis raya kat Melaka ni. Kawan aku ajak beraya di KL and mama approved. puffffff. Like dat jer. Senangnya and maybe I'm already 21 guys. Love you mama :*


안녕
annyeong

3 comments:

Erynn said...

Hehehehehe hi ikin! (:

AinAthirah said...

hi ekin!

nak tanya, camera apa awak pakai? apps apa ke? kikiki.

ikin jaldin said...

ohhh hi ain.. pakai fon jer.. hehehe lama tak jumpa :D